Welk thuiswerktype ben jij?

©Revista

De contente kluizenaar

Thuiswerk? Laat maar komen! Jij hebt geen behoefte aan small talk met collega’s of sociale verplichtingen. Videocalls laat je liever aan je neus voorbijgaan. Alles kan toch perfect via mail? Je trainings­broek is je nieuwe beste vriend en je werkt zo’n beetje overal in huis. Hoe bevredigend die kleine cocon ook lijkt, hou het ritme van de werkdagen aan.


©Revista

De verstrooide dagdromer

Jouw thuiswerkdag komt vaak moeilijk op gang. Er is ook zoveel te doen: pakjes ontvangen (én testen), de was doen, scrollen op YouTube, een praatje slaan met de buurman. Thuis werken is voor jou een uitdaging. Je werkt minder productief dan op kantoor en haalt niet altijd je deadlines. Creëer de juiste werksfeer en maak een dagplanning.


©Revista

De autonome vrije vogel

Thuiswerk is vrijheid. Geen baas die over je schouder loert, of jouw planning bepaalt. Jij werkt thuis productief en kan werk en privé gemakkelijk scheiden. Onverwacht je loopschoenen aantrekken, werken op je terras of ’s middags uitgebreid koken: jij begint gewoon wat vroeger of werkt wat langer door. Kon je op kantoor ook maar zo flexibel zijn.


©Revista

De enthousiaste workaholic

Jij wil thuis minstens acht uren per dag gewerkt hebben en kan zelfs dan nog niet ophouden. Werk en privé lopen door elkaar.
Je neemt amper pauzes en luncht achter je computer. Je wil op elk moment bereikbaar zijn voor je baas en je extra bewijzen. Een aparte werkplek thuis kan jou helpen om toch op tijd af te ronden.


©Revista

De overwerkte ouder

Jij hebt veel bordjes om in de lucht te houden: kinderen entertainen, huiswerk helpen maken, eten klaarzetten en ondertussen videocalls volgen en je werk proberen te doen.
Je hebt het gevoel dat je twee fulltime jobs moet combineren
en schippert tussen schuldgevoel en uitputting.
Op kantoor kunnen werken, is voor jou de beste optie.


©Revista

De creatieve netwerker

Contact met collega’s is voor jou cruciaal. Brainstormen,
in groep werken, vergaderen: dan ben jij in je nopjes.
De praatjes aan het koffieapparaat geven energie en resulteren vaak in een waslijst aan ideeën. Thuis gebruik je de techno­logie om het livecontact te benaderen. Een muziekje opzetten of een digitale lunch helpt je door je thuiswerkdag.

Rosalien

Ontwerpt, tuiniert, bakt, naait, reist en probeert duurzaam te leven. Vrouw van Piet en mama van Helder.

Vorige
Vorige

Brief aan mijn eerste baas

Volgende
Volgende

In beeld – het atelier van Willem Vermandere